keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Täydellisen kaavan metsästystä

Ihana Saharaita-kangas odotti pitkän aikaa kaapissa täydellistä paita- tai tunikakaavaa, mutta sellaista ei vain ole vielä löytynyt. Monta kaavaa on tullut kokeiltua. Viime kesänä ompelin kirahvikankaasta Bubble Pocket -kaavalla melkeinpä mekkomittaisen tunikan. Siitä tuli sopiva ja tykkään kyllä kovasti, mutta jo viimeksikin muokkasin yläosan kaavaa omille mitoille sopivaksi ja nyt pitäisi tehdä se uudestaan, niin ei oikein houkuttele. Bohemian-tunikakaavalla pallurakankaasta tehty tunika on ihan jees sekin, samoin kuin valmispaidasta piirretyillä kaavoilla tehty vihertävä paita, mutta mikään ei tuntunut sopivalta Saharaita-kankaalle.
 

GeoFlowers- on vähän hassun mallinen ja pari muutakin kokeilua on tullut tehtyä, mutta sitä parasta, hyvää, sopivaa ei vaan tunnu löytyvän.

Sitten yhtenä päivänä hypistelin taas Saharaita-kangasta ja tuli vaan sellainen visio, joka piti toteuttaa. Ilman kaavaa, pelkillä mitoilla lähdin kangasta leikkelemään. Hirvittihän se, mutta siinä vaiheessa on aina sellainen innostunut kaikkivoipa täydelliseen lopputulokseen uskova mieli, että sakset vaan suihki.


Muutamat ohot mahtuivat leikkaamisen joukkoon ja oikeat säädöt kaksoisneulalle jäivät kokonaan löytymättä, mutta muuten ompelu sujui ja valmista tuli.
 

Eihän se nyt ihan suunnitelman mukainen ole, mutta tosi kiva kuitenkin!

4 kommenttia:

 1. Tosi kivoja! Minä ainakin ihailin joskus sun päälläs tuota kirahvitunikaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään kyllä itsekin.

   Ehkei sitä täydellistä kaavaa tarvitakaan, kun nuo ei-niin-täydellisetkin on ihan kivoja...

   Poista